Horneland møter Lerkendalpublikummet - Clas Berge

 
innlegget.png
 

Horneland møter Lerkendalpublikummet

Mandagskamp hjemme mot Odd. Jeg håper vårsola og trønderpublikummet kjenner sin besøkelsestid og fyller stadion, slik vi skal uansett hvordan det går, hvem som trener laget og hvor mange trøndere det er på banen.

Mot Bodø/Glimt fikk prosjekt Horneland et solid skudd for baugen. Ikke bare fordi det var høye skuldre, lav selvtillit og lite som stemte, men også fordi Bodø/Glimt var gode på det vi tradisjonelt er gode på. Relasjoner. Mønster. Rollespillere. Flyt. Pasninger i blinde på én touch. 

Jeg skal på Lerkendal neste mandag. Selvsagt skal jeg det. Og jeg skal melde det jeg mener. Jeg skal juble om vi scorer, rope på dommeren når han fortjener det, også skal jeg bue på Horneland. Allerede når laget går av til pause.  OM IKKE DETTE UMIDDELBART SER BEDRE UT! Og det tror jeg ikke jeg er alene om. Så Eirik Horneland, du har 45 minutter i neste hjemmekamp på å unngå en meget ubehagelig vegg av lyd som ubønnhørlig forteller deg at det ikke er resultatene dine alene, men måten Rosenborg framstår på, som uroer oss på tribunen.

Jeg hadde tatt tapet på Aspmyra med fatning om vi produserte sjanser etter gjenkjennbare mønster, om spillerne hadde litt tro og håp i sine øyne. Men kjære Eirik Horneland, jeg skjønner INGENTING av laget ditt? Jeg ser ikke det du sier du vil oppnå? Jeg ser ikke mange mann i angrep, jeg ser ikke en plan, jeg ser ikke ‘massive Rosenborg’. Hvorfor er ikke Bendtner god nok til benken mot Norrköping, men spiller 10er i nok en ny formasjon mot Bodø? Hvorfor flyttet du Gjermund tilbake ned sammen Mike, når han fungerte i mellomrommet i generalprøven? Hvorfor er vi så baktunge og kontringsorienterte?

Postulatet om åpenhet kan hjelpe deg, Eirik, med å oppnå forståelse for dine valg, men ikke mer tålmodighet. Jeg vil anbefale deg å bruke det postulatet. Snakk med oss. Forklar deg. 

Odd Grenland

Gratulerer med dagen deres 31. mars, Odd! Eliteseriens eldste klubb feiret 125-årsdag, og er klubben som ga opphav til Rosenborgs svarte og hvite drakter. Vi het sågar Odd fra 1917 til 1927! 

Nå har de signert ny kontrakt med Sondre Rossbach, de har fått Semb Berge skadefri og holder på å fase ut eldre spillere som Jone Samuelsen og Fredrik Nordkvelle. De satser ungt og gjerne lokalt. Kitolano-familien har allerede gitt penger i klubbkassa da de solgte John til Wolves i fjor, og i år er det Joshua som trekkes fram. Tidligere har Eric kamper for Odd, og det ryktes at enda en lillebror-Kitolano viser svært gode takter. 21-år gamle, anvendelige Birk Risa har lagt beslag på venstreback, og er fast innslag på U21. Jeg er usikker på om jeg er trist eller glad for at vi ikke hentet han på deadline day, men han kan være mannen å holde et ekstra øye med i matchen på mandag. 

De har også fått inn gode forsterkninger i Olderup Jensen og Sander Svendsen. Spesielt Svendsen gjør at de ikke er like avhengig av Elbasan Rashanis bidrag slik de var i fjor, og med Børvens to mål mot Brann kan det se ut som de har går en positiv sesong i møte. Odd har Eliteseriens lengst sittende trener i meldingssterke Dag-Eilif og klarer sesong etter sesong å overgå noe dempede forhåndsforventninger. Jeg tippet de på en 7. plass i mitt tabelltips i forrige Innlegg.  

Det er mulig Markus Kaasa tar plassen til Nordkvelle om han er helt frisk, men jeg tipper de kommer uforandret fra Brannmatchen og stiller med dette laget mot oss: (4-3-3)

Rossbach

Ruud – Hagen – Semb Berge – Risa

Nordkvelle – Olderup Jensen – Hoff

Rashani – Børven - Svendsen

Også Rosenborg. Jeg aner ikke. Spiller vi 4-4-1-1? Eller 4-2-3-1? Benker vi Bendtner? Er Meling frisk? Hva med Konradsen? Hansen? Velkommen til en ny runde med Lotto-Horneland!

Også en ting til: Har vi tidligere hørt om at en nøkkelspiller har meldt forfall til kamp på grunn av sykdom i familien? Dersom det er omgangssyke så antar jeg at RBK hadde kunnet hjelpe familien Hansen med det, så her er jeg fryktelig redd for at det er noe annet. 

Spørsmål til ettertanke: Hvilken sykdom i familien synes du er ok grunn til at en nøkkelspiller kan melde forfall? 

Uansett svar så ønsker jeg riktig, riktig god bedring til familien Hansen.

Lottokupong:

Østbø

Hedenstad – Hovland – Reginussen –  Meling/Valsvik

Akintola – Lundemo - Jensen – Helland

Åsen

Søderlund


Overgangsvinduet har stengt!

Rosenborg har – som meldt – ryddet i stallen. Den er slankere og de som er hentet, er hentet fordi RBK mener de styrker laget. Vi har hentet Gjermund Åsen, Gustav Valsvik og David Akintola. Én mann i hvert ledd. Totalt har 11 mann forsvunnet, enten på lån eller permanent. Men strengt tatt er det kun Issam Jebali, Matti, Levi, Reitan og Gersbach som har vært faste innslag i A-laget. Så sånn sett er vi «bare» to mann tynnere enn i fjor, men bredden er borte og vi står igjen med noen klare huller i troppen. Men de tre som har kommet er gode Eliteseriespillere og vi ønsker de hjertelig velkommen til Rosenborg.

Det jeg synes er verst, er signalene dette vinduet har sendt. Vi hentet ikke Edvard Tagseth eller Odin Holm – trønderske framtidsspillere så å si gratis. Vi hentet ikke rollespillere som passer oss. (Vet vi ikke hvilket system vi skal spille?) Vi hentet ikke Torgil Gjertsen, noen fra Ranheim eller en 18-åring fra Afrika. Vi fikk nei fra Christoffer Aasbakk, vi fikk nei fra Aslak Fonn Witry. Eks-rosenborgere. Og dette er ikke nytt. I fjor ville ikke Mads Reginiussen spille med brosjan – vi hentet Djorde Denic isteden, en ung og uferdig spiller på utlendingskvota som ikke forsterker oss fra dag én. Vi hentet heller ikke Patrick Berg som var bosman i fjor sommer. Gratis. Norsk. Rollespiller. 

Også sagaen om Even Hovland – Risikoaversjonen som kostet over 10 millioner. Jeg savner en langsiktighet og en klar strategi.

Overgangsvinduets tre beste og tre verste overganger:

Tre beste:

  • Jonathan Lindseth (S08) – strålende presspiller med stor motor, god på små flater og  har begynt å produsere målpoeng også. Passer godt inn i 08. Han kommer til å bli årets overraskelse. 

  • Matthias Vilhjalmsson (VIF) – skadefri i sesongoppkjøringen, god på det meste og klart førstevalg hos VIF. Jeg spår en kanonsesong.

  • Sean McDermott (KBK) - Har vokst til å bli en klassekeeper som også er aktuell for det irske landslaget. Leder som KBK ikke hadde klart å erstatte dersom han ikke hadde kommet tilbake fra Romania.

Tre verste:

  • Victor Boniface (B/G) – Ubeskrevet blad med god fysikk, men som dessverre kommer til å være ute hele sesongen.

  • Mathis Bolly (Molde) – Kronisk skadd, og hvis han kommer tilbake, er han vaksinert mot å produsere målpoeng. Har kun stor fart. Der har de hentet Erling Knudtzon. Skjønner ingenting av dette stuntet? Veldedighet? Moderne Kim Holmen.

  • Andreas Helmersen (Odd) – Havner dessverre også på denne lista. Hentet som ungt og billig talent som skulle utfordre, men skadehistorikken er kjent. Kneet til Helmers holder ikke. Dessverre for Odd en veldig dårlig handel.

Overgangsvinner: Sarpsborg 08
Beholdt viktige spillere, hentet klokt og tidlig, samt en bra variasjon av etablert og ungt. Berntsen vet hva han holder på med.

Overgangstaper: Rosenborg. 
Ikke for de vi hentet nødvendigvis ikke er gode, men fordi vi står svekket igjen. Stallen er tynnere og svakere. Vi er sårbare på begge backene og på sentral midtbane og vi har på ingen måte vist økonomiske muskler slik vi håpet at vi skulle. Ikke har vi vist klokskap eller langsiktighet heller. «Et godt overgangsvindu» sier Stig Inge. God natt, sier jeg.


 Takk for oppmerksomheten og heia Rosenborg