Ingen er større enn klubben, men «…det ska’n ha hainn Nicklas. Hainn prøvd.» - Clas Berge

 
9opptatt.png
 

Nicklas Bendtner er klar for Rosenborg. En profil, en internasjonal stjerne med fortid i blant annet Arsenal, Juventus og Wolfsburg hentes til Lerkendal! At han hentes fra isboksen til Nottingham Forrest betyr ingenting, her har vi en klassespiller. En stjerne. En med et fryktelig frynsete rykte.

Fotballferdighetene og fysikken til Danmarks høyeste punkt over bakken, er udiskutable. Han lærte seg fotball som junior sammen Thierry Henry og Dennis Bergkamp, han er bestekompis med Paul Pogba og Christian Eriksen. Kanskje hentet Rosenborg det største, internasjonale navnet som har spilt i norsk EliteSerie.

Allerede i sesongåpningen hjemme mot Odd kom første goal. På hodet selvsagt. «Drømmedebuten» proklamerte Eurosports kommentator. Jeg sto i Kjernen og boblet av forventning.. Han var på banen i svart og hvitt, leken, fysisk stor og på plass i boksen. Kåre omtalte han som «hainn Nikklas», noe jeg tolket som et tegn på at han ikke ville få noen spesialbehandling, og når han slo Fredrik Semb Berge i en hodeduell med brystkassen, snudde jeg meg til sidemannen i bare fryd og sa «Vi har Nicklas Bendtner».

Etter to og en halv sesong er det over. Nicklas er ferdig til sommeren har det blitt bekreftet fra RBK-hold. Både Nettavisen og VG skal ha det til at Rosenborg aktivt forsøkte å kvitte seg med Bendtner i vinterens overgangsvindu. Svea skriver til og med at Horneland ba om at Bendtner ikke skulle være en del av troppen når han kom oppover. Ingen ville kjøpe 31-åringen i fotlenke.

På ett område utmerker Eirik Horneland seg.  Han er sjefen. Han bestemmer. «Jeg ser om de løper nok». «Jeg trenger ikke Rodals tjenester». Bendtner får mer ferie når resten reiser til Frøya på teambuilding. Nicklas Bendtner spiller ikke mer fotball under Horneland. Dermed basta. Eller som Horneland selv sa i første intervju i podden Rasmus og Saga: «Det er et vanvittig potensiale i Nicklas som vi må forsøke å få ut, og hvis vi ikke klarer det, så er det synd.» Var han tvilende allerede her? Jeg sier som Ari Behn, det er ikke bare synd, Eirik, men det er trist som faen.

Spørsmålet er vel hva som skjer videre? Jeg tror Rosenborg løser han fra kontrakten, framfor at noen melder sin interesse. Da kan det være sagaen er over og at Nicklas Bendtner legger opp. Men fortvil ikke, dere som digger NB9, vesker, parfyme og andre gadgets kommer nok i en butikk nær deg ganske snart.

Foruten å ha et turbulent forhold til Eirik Horneland og sin egen far, bytte modellkjærester ofte, reise rundt i hele verden og holde store fester hjemme i helgene, er dette listen over avisoppslag og overskrifter Bendtner har forårsaket og som er årsaken til hans frynsete rykte:

Mai 2009: Nicklas Bendtner havner på nattklubb i England etter et tar for Manchester United. Han blir så full at han ikke klarer å holde buksene på. Han blir ført ut av nattklubben og møtes av paparazzienes blitzregn. Han får en bot tilsvarende to ukelønner av Arsene Wenger.

September 2009: Bendtner totalvraker sin Aston Martin på vei til trening. Han slipper fra det med bare mindre skader, men må sto over Arsenals Champions League-kamp mot Olympiakos

September 2011: Bendtner er utleid til Sunderland. En kveld bryter det ut slagsmål på et luksushotell i Newcastle. To unge menn anholdes. En av dem heter Nicklas Bendtner. Begge frikjennes etter en stund.

November 2011: Det danske landslaget har spilt vennskapskamp mot Sveige, på hotellet hvor spillerne bor blir det klammeri mellom noen av de danske spillerne og en hotellgjest. Hotellgjesten politianmelder Bendtner for å ha slått og sparket ham. Bendtner innrømmer å ha slått, men politiet henlegger saken.

Desember 2011: Bendtners navn kobles opp mot en rekke hærverk mot flere biler i Sunderland. Han sjekkes senere ut av saken etter at politiet finner overvåkningsbilder som frikjenner ham. Senere samme måned blir Bendtner stoppet i 165 km/t på motorveien i England. Han blir fratatt førerkort og ilagt en saftig bot.

Mai 2012: Bendtner stoppes av politiet i England. Uten førerkort, uten gyldig forsikring på bilen sin og uten lovlig registrert skilt. Han får saftige bøter. 

Juni 2012: Bendtner viser fram underbuksa si under feiring av en scoring i EM-kvalifiseringen. Underbuksa er sponset av et bettingfirma. Bendtner for over 700.000 i bot og utestenges i en kamp.

Mars 2013: Politiet i København stopper en ung man som kjører mot kjøreretningen med 1,75 promille. Hans navn er Nicklas Bendtner. Han fåt en bot på over 800.000 og frataes førerkortet i 2 år.

November 2013: Politiet i Hertfordshire rykker ut til et privat treningssenter etter melding om skadeverk. Bendtner har sparket inn en dør han hevder satt fast. Han må betale for skaden.

Mars 2014: En taxisjåfør ringer politiet fordi en «kjent, dansk fotballspiller» pisker taxien hans med belte sitt og roper ukvemsord til føreren. Bendtner får en bot av Arsenal og beskjed om at de ikke ønsker å forlenge kontrakten hans.

Nå følger en periode hvor han oppfører seg langt bedre! Han havner i Wolfsburg, hvor forsentkomminger og det å ikke kjøre Volkswagen, men Mercedes er det han får oppmerksomhet for.

September 2018:Nicklas Bendtner slår en taxisjåfør i København for angivelig å ha oppført seg truende mot ham og kjæresten. Sjåføren får kjevebrudd, Bendtner må sone med fotlenke, mens han starter på sin egen selvbiografi.

Selv har han uttalt at han har blitt voksen og slått seg mer til ro. Han er far og går flere turer i skogen. Så får vi se da, om slutten på en aktiv karriere som idrettsutøver er slutten eller starten på resten av livet i medias rampelys for Nicklas Bendtner.

Rosenborg står nok fjellstøtt også uten Bendtner, men om vi får se en større stjerne i klubben? Jeg håper ikke det, for her skal kollektivet skinne mest. – Sammen med arven fra Eggen.

Heia Rosenborg og møt opp mot Enga og hyll Kong Eggen!