10 grunner til at det er lys i tunnelen

Ti grunner til at det er lys i tunellen.

I en tid hvor publikum er borte fra tribunene, gullhåpet er borte og vi ser et RBK som ikke evner å skape sjanser eller score mål, tenker jeg at det er viktig å ha noe som kan holde liv i flammen igjennom vinteren. Noe som gjør at håpet om et bedre 2020 kan ta bolig i sinnet og vokse seg stor. Ja, så stor at man har lyst på sesongkort også neste år. Derfor har jeg satt meg ned for å se om det finnes håp? 

Her er ti grunner til at vi kan glede oss til 2020:

1. Markus Henriksen vil hjem.

På grunn av noe usedvanlig rotete kontraktkluss i Hull, sitter fjorårets Championship-kaptein i fryseboksen. Kona Anne Helene er også Trondheimer og har flyttet hjem fra England med parets tre barn! RBK-trener og bestefar Trond er stadig å se i Trondheims bybilde trillende på barnevogner. Markus hinter i media om at han svært gjerne kommer hjem slik situasjonen har blitt. Markus er blant landets beste midtbanespillere og ville vært en markant forsterkning på midtbanen vår. Han ville nok være en betydelig oppgradering på vår sentrale midtbane, selv om jeg mener har er best som indreløper. Hurra, og velkommen hjem Markus!

2. Fremdeles noe å spille for: Europakvalifisering i 2020.

Gullet er definitivt surret bort: Men skal vi klare kvalifisering til Europaligaen neste år, må vi komme topp tre i ligaen. Det er fremdeles innenfor rekkevidde. Det er 5 poeng opp til Odd og 8 poeng opp til Bodø/Glimt, med 6 kamper igjen. Vi har med andre ord ALT å spille for i de kampene som gjenstår. Samtidig er Odd igjen i cupen. Semifinalene spilles slik: Viking – Ranheim, og Odd – Haugesund. Dersom Odd skulle finne på å gå hele veien, noe som ikke ser helt usannsynlig ut, vil også fjerdeplassen i serien gi kvalifisering til Europaligaen. Kanskje kan det bli litt spennende å se Cup-finalen med RBK-øyne i år allikevel? 

3. Det kommende generasjonsskiftet

Generasjonsskiftet tvinger seg på ettersom stammen i laget begynner å bli voksen. Det er ikke det samme som at alle må ut, men yngre krefter må fases inn! Reginiussen (34), Søderlund (32), Jensen (31), Hovland (30) og Hansen (30) er alle i trettiårene, mens Helland og Konradsen blir 30 neste år. Heldigvis har vi noen meget spennende unggutter på tur opp! Ceïde, Tagseth, Faye Lund og Botheim virker å være klare til å bli en del av A-laget allerede fra neste sesong. (Botheim har til dels vært med også denne sesongen, jadajada) Mens spillere som Tørseth, Skarsem, Heggem og Serbecic lurer i sivet. Det er mye å glede seg til neste år!

4. Stig Inge Bjørnebyes åremål.

Stig Inge Bjørnebye mottar tyngre og tyngre skyts. Det vil koste RBK dyrt å sparke Stig Inge før kontrakten hans går ut, men spørsmålet er om det er enda dyrere å la ham sitte? Han ble ansatt på seks års åremålsstilling tilbake i mars 2015 og når vi sparker i gang Eliteserien 2020 har han kun ett år igjen. Etter alle solemerker hans siste år. Kan vi få se konturene av en erstatningsprosess igangsatt før stillingen er ledig? Vi har i alle fall tid til å bruke 2020 på å finne en god kandidat.

5. RBK 2 rykket opp til 2. divisjon

Med nederlandsk sambafotball i 4-3-3, spiller RBK2 flott fotball og sikret RBK2 opprykket til 2. divisjon med 1-2 borte mot Gjørvik-Lyn forrige Lørdag. Laget har scoret 71 mål på 24 serierunder, et snitt på 2,95 mål pr. kamp. Franklin Daddy’s Boy Nyentue, Teodor Berg Haltvik og Filip Brattbakk leder an på topp, og neste sesong har vi en bedre kamparena for våre nest beste.

6. Per Ciljan Skjelbred hinter om retur.

Hertha Berlin har snudd den dårlige starten på sesongen, og ikke overraskende er det med Per’s inntreden i laget. I likhet med Henriksen-familien, har også Pers bedre halvdel flyttet hjem til Trondheim med barna. Kontrakten hans i Berlin går ut i sommer. I Rasmus & Saga-podden hintet en hemmelighetsfull Ciljan om at «alle muligheter er åpne». Om 32-åringen blir enig med RBK om en 2-årskontrakt, kan vi flytte Henriksen på indreløper og ha en voldsomt dominerende midtbane neste sesong. 

7. Tore Reginiussen er med neste sesong.

Nå kan Tore få sin egen sang. Legende. Tar en sesong til og blir like viktig neste sesong som denne sesongen. Til dere som mumler om ‘over toppen’, ta dere en bolle! Tore er denne RBK-epokens Erik Hoftun. En spiller som gir alt, står fram når det butter og som er limet i RBK-forsvaret. Stadig aktuell for landslaget selv om han begynner å bli en voksen mann. Tore er som god vin, bedre og bedre med årene. 

8. Trønderbataljonen.

Nå vet vi ikke om alt slår til, men vi kan få en hel delegasjon av trøndere på laget neste år! Se på denne rekken: Erlend Dahl Reitan, Torbjørn Heggem, Gjermund Åsen, Edvard Tagseth, Michael Tørseth Johnsen, Markus Henriksen, Olaus Skarsem, Per Ciljan Skjelbred og Pål André Helland!

9. Moldes frynsete rykte.

Deres store velgjører Kjell Inge Røkke sitter i en medietung og svært alvorlig rettsak om dagen. Selv om vi ikke vet utfallet av rettssaken, vil Røkke uansett sitte igjen med et langt mer frynsete rykte enn før. Og ikke usannsynlig en noe slankere lommebok. Legg til overgrepssagaen som aldri ender og de tette båndene til Krim-Jim, så har Molde et betydelig omdømmeproblem. De vinner nok ligaen denne sesongen, men jeg ser ikke at dette Moldelaget skal bli dominante i årene som kommer. Scenen står klar, det er bare å gå og forsyne seg!

10. Kjernen. 

Selv i en sesong hvor publikum forsvinner og Megafonmannen gir seg, klarer Kjernen å mobilisere. Igjen og igjen og igjen. Banens beste på Lerkendal har vært lagets tolvte mann denne sesongen. Og det udiskutable høydepunktet var tifoen før Zagreb-kampen. MAGISK!

Vi må velge å leve i håpet. Og tro på drømmene! Heia Rosenborg.